Itseinho

Eilen paistoi aurinko siihen malliin, että ajattelin korkkaavani tarakkaharakkakauden tälle vuodelle. Siispä kaivoin moottoripyöräilyä varten muutama vuosi sitten ostamani housut ja takin ja rupesin kiskomaan housuja jalkaan. Ne meni ylös (nihkeämmin kyllä reisien ja pepun kohdalta kuin vuosi sitten), mutta nappi ja vetoketju eivät menneet kiinni. Voi vittu, ajattelin.

Päästettyäni kaikki mahdolliset kirosanat mieleni sopukoissa vapaaksi, tuli seuraavaksi itku. Hieman ehkä vaimea itku, mutta itkun alku ainakin jos ei kunnolliseksi itkuksi sitä voisi luokitella. Istuin vessassa pissalla kun purskahdin vasta kunnolla itkemään. Ajattelin, että jo nyt on saatana vaikea pitää yksi painolukema kurissa. Muistan kun viisi kiloa kevyempänä ajattelin, etten ikinä tule päästämään painoani yli kahdeksankymmenen. No, nyt ollaan iloisesti kahdeksassakymmenessäyhdessä kilossa. Ja se on aivan liikaa kannateltavaa tällaiselle 158 senttiselle ruholle.

Itkiessäni pois pahaa oloani mietin, että olen täydellisen epäonnistunut ihmisenä. Olen ruma, läski ja säälittävä. Oikein kunnon sotanorsu. Mistähän tuokin sana oikein on peräisin? Sitä en osaa sanoa, mutta tähän tilanteeseen tuo negatiivissävytteinen sana sopi kuin räkäpisara nenänpäähän. Itseinho oli sen verran korkealla sillä en osaa pudottaa talven aikana saamiani kiloja tai edes ylläpitää vuosien saatossa jo poissaamiani kiloja. Siinä mielentilassa mua ei kiinnostanut yhtikäs mikään. Ei syödä (koska syöminen lihottaa), ei katsoa telkkari sohvalla (koska istuminen on haitallista ja voi jopa tappaa) eikä lähteä liikkumaan tai ulkoilemaan vaikka ilma oli lämmin ja aurinkoinen (koska muut kuitenkin kauhistelisi mun ulkomuotoani).

Hetken aikaa ryvin itsesäälissä ja -inhossa, mutta rauhoituin kuitenkin melko pian pyyhkien kyyneleet poskilta, pukien treenipöksyt- ja topin päälleni ja lähdin kauppaan. Kävellen, vaikka autokin olisi ollut käytettävissäni. Ja ei, en lähtenyt ostamaan herkkuja vitutukseen vaan ruokaa ja välipaloja töihin, koska työmatkani varrella ei ole kauppaa, josta voisin ruokaa ostaa. Haluan kuitenkin, että tulevan viikon ruoat on aamulla jääkaapissa valmiina mukaan otettavana.

Se, mikä mut sai lopulta rauhoittumaan oli, kun ajattelin, että just nyt tällä hetkellä en voi kuitenkaan tehdä nousseelle painolleni yhtikäs mitään. Kivahan se olisi jos olisi olemassa jokin ihmepilleri, jolla saisi ylimääräiset pois hetkessä. Mutta kun ei ole. Mun pitää päivä ja viikko toisensa perään tehdä fiksuja valintoja, jotta saavutan haluamani. Niinpä päätin lähteä kauppaan kävellen. Koska se on fiksumpi vaihtoehto kuin autolla kilometrin pituisen matkan meneminen.

Me lähdettiin myöhemmin illasta vielä mussun kanssa uimaan. Ja mä uin kokonaisen kilometrin. Se on mun mielestäni hyvä saavutus. Ottaen huomioon, että uiminen on mun mielestä ollut aina vähän tylsää. Eessuntaas yhtä pientä rataa vedellen. Teknillisesti mun uiminen tuskin oli oikein ja täydellistä, mutta ei sillä ole mitään merkitystä sillä pääasia on, että liikkuu. Ja tiedätkö mitä? Mä oikeastaan jopa vähän tykkäsin siitä. Ja sen jälkeen tuli tosi hyvä olo! Puhumattakaan siitä, että en hävennyt itseäni tippaakaan pukuhuoneessa tai suihkutiloissa.

Hitto soikoon. Ei nyt yks painolukema voi määrittää mua ihmisenä. Mussa on paljon kaunista niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Mun hymyä kehuttiin pari viikkoa sitten ja eilen mun kollegani pyysi mua koiravahdiksi koiralleen. Kauniin hymyni lisäksi muhun voi siis myös luottaa, joten mä nyt ihan susipaska voi olla.

Näillä eväin lähdetään vastaanottamaan uutta viikkoa ja sen tuomia mahdollisia haasteita, jotka ovat vain hidasteita ja jotka on tarkoitettu voitettaviksi.

Ihana viikkoa just sulle! <3

-Laura

2 Replies to “Itseinho”

  1. Sä oot Kaunis, Luotettava, Ihana, Auttavainen, Paras kuuntelija, Sydämellinen ❤️ Sä oot niin monesti mua auttanut ja kuunnellut mun murheitani, vaikka sullakin on ollut vaikeeta sillä hetkellä, Mä Todellakin Arvostan Sua Ihan Hirveesti sekä Ihmisenä, mutta eritoten Ystävänä ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *